Αρχική

 

 

Sponsors

 

   
         
   
         
   
         
       

 

ΝΕΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

 

Κατευθυντήρια Οδηγία No18

Μάιος 2014
Προγραμματισμένος τοκετός στο σπίτι


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

 

Σε δημόσια διαβούλευση τίθενται για ένα μήνα όλες οι κατευθυντήριες οδηγίες και άλλα έγγραφα κλινικής άσκησης και εκπαίδευσης στην Μαιευτική και Γυναικολογία.

Οι κατευθυντήριες οδηγίες και τα έγγραφα, όπως συναινέσεις και άλλα που συντάσσονται και αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, βασίζονται σε αντίστοιχες οδηγίες/κείμενα Μαιευτικών και Γυναικολογικών Εταιριών του εξωτερικού προσαρμοσμένες στην Ελληνική κλινική πραγματικότητα και για την σύνταξή τους χρησιμοποιούνται έγκυρες βιβλιογραφικές αναφορές οι οποίες συμπεριλαμβάνονται ως αναφορές.

Προκειμένου η σύνταξη και το περιεχόμενό τους να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στην καθημερινή άσκηση της Μαιευτικής και Γυναικολογίας στη χώρα μας, η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία αποφάσισε να θέτει σε δημόσια διαβούλευση, κάθε οδηγία/κείμενο/φόρμα προτού αυτά οριστικοποιηθούν τόσο στη μορφή, όσο και στο περιεχόμενό τους.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, η χρονική διάρκεια της οποίας ορίζεται στις τριάντα (30) ημέρες από την ανάρτηση του κειμένου στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας, καλείται ο κάθε ενδιαφερόμενος με αντικείμενο ενασχόλησης τη Μαιευτική και τη Γυναικολογία, να υποβάλλει τις προτάσεις, σχόλια και παρατηρήσεις του επί των αναρτημένων προς διαβούλευση κατευθυντήριων οδηγιών.

Τα σχόλια αυτά θα πρέπει να συνοδεύονται και από την ανάλογη βιβλιογραφική τεκμηρίωση, ώστε να είναι δυνατή η αξιολόγησή τους από τη συντακτική επιτροπή. Γράψτε τα σχόλιά σας μέσω της φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας ή επικοινωνήστε μέσω e-mail της εταιρείας (E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Η συντακτική επιτροπή θα αξιολογεί όλες τις παρατηρήσεις και σχόλια και θα τροποποιεί τα κείμενα όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο με στόχο τη βελτιστοποίησή τους.