5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος (8-11/9/2022)

Φορέας οργάνωσης: Ένωση Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Ελλάδος

Ημερομηνία διεξαγωγής: 8 – 11 Σεπτεμβρίου 2022

Τόπος: Royal Olympic Hotel, Αθήνα

Πρόεδρος Συνεδρίου: Dr. Λουκάς Κλέντζερης

Web site: www.mdcongress.gr

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθήσεων του Γυναικείου Κατώτερου Ουρογεννητικού Συστήματος και της περιοχής του Πρωκτού (21-23/10/2022)

Φορέας οργάνωσης: Ελληνική Εταιρεία Κατώτερου Γεννητικού Συστήματος

Ημερομηνία διεξαγωγής: 21 – 23 Οκτωβρίου 2022

Χώρος διεξαγωγής: Divani Caravel Hotel, Αθήνα

Web site: www.mdcongress.gr


Αγαπητές και Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

 

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο «3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθήσεων του Γυναικείου Κατώτερου Ουρογεννητικού Συστήματος και της Περιοχής του Πρωκτού», που θα γίνει στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Divani Caravel) 21, 22 και 23 Οκτωβρίου 2022.

Το Συνέδριο αφορά ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων που ασχολούνται με νοσήματα της συγκεκριμένης περιοχής του σώματος της γυναίκας.

Στόχος είναι η επιστημονική συνεργασία μεταξύ των ιατρών και η ανταλλαγή απόψεων για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία νοσημάτων και διαταραχών του κατώτερου ουρογεννητικού συστήματος της γυναίκας και της περιοχής του πρωκτού, όπως οι προκαρκινικές αλλοιώσεις και οι καρκίνοι, οι λοιμώξεις, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, οι δερματοπάθειες, οι φλεγμονές, και οι ατοπικές αντιδράσεις, τα σύνδρομα χρόνιου άλγους, οι ανατομικές και λειτουργικές διαταραχές και παραμορφώσεις του πυελικού εδάφους, το ουρογεννητικό σύνδρομο της εμμηνόπαυσης, η σεξουαλική δυσλειτουργία, αλλά και ζητήματα που αφορούν στις σύγχρονες ιατρικές μεθόδους αντιγήρανσης και αναζωογόνησης της περιοχής.

Η επιστημονική συνεργασία μεταξύ συναφών ειδικοτήτων (ασθενοκεντρική προσέγγιση) θεωρείται σήμερα ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη και αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας. Για τον σκοπό αυτό στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εκλεκτοί συνάδελφοι διαφορετικών ειδικοτήτων, όπως Γυναικολόγοι, Δερματολόγοι-Αφροδισιολόγοι, Ενδοκρινολόγοι, Μικροβιολόγοι, Ουρολόγοι, Χειρουργοί-Πρωκτολόγοι, και άλλοι επιστήμονες που εξειδικεύονται σε παθήσεις του γυναικείου κατώτερου ουρογεννητικού συστήματος και της περιοχής του πρωκτού.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει διαλέξεις, συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, αντιπαραθέσεις και διαδραστικές συνεδρίες. Περιλαμβάνει επίσης παρουσιάσεις περιστατικών που έχουν επιλεγεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να αναδείξουν τις δυσκολίες και τα διλήμματα που πολλές φορές προκύπτουν στην κλινική πράξη. Σκοπός είναι να βοηθηθεί ο κλινικός ιατρός να διαχειρίζεται πιο αποτελεσματικά τα ιδιαίτερα προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα.

Πιστεύουμε ότι η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εξειδικευμένων ιατρών, με βάση τα δεδομένα της σύγχρονης έρευνας, την επιστημονική τους εμπειρία και τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, θα συμβάλλει στην καλύτερη επιμόρφωση όλων μας και στην προαγωγή της γυναικείας υγείας.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

 

Αλέξανδρος Ε. Μορτάκης

Μαιευτήρας Γυναικολόγος

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (25-27/11/2022)

Φορέας οργάνωσης: Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης

Ημερομηνία διεξαγωγής: 25 – 27 Νοεμβρίου 2022

Τόπος: Crowne Plaza, Αθήνα

Πρόεδρος Συνεδρίου: Καθηγητής Αθανάσιος Πρωτοπαπάς

Web site: www.mdcongress.gr

Ενημέρωση κοινού για πιθανά ερωτήματα προς την εταιρεία Μαιευτικής Γυναικολογίας

Η Ελληνική Μαιευτική Γυναικολογική Εταιρεία (ΕΜΓΕ) είναι μια επιστημονική εταιρεία η οποία δεν μπορεί να δίδει πληροφορίες για κλινικά προβλήματα που αφορούν ασθενείς.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με μαιευτικά και γυναικολογικά θέματα, οι ασθενείς οφείλουν να απευθύνονται στους θεράποντες γιατρούς τους. Η ΕΜΓΕ, στην ιστοσελίδα της, παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες προς τους Μαιευτήρες Γυναικολόγους για τις πιο συχνές παθήσεις στη μαιευτική γυναικολογία.

Μετά τιμής,

Ο Γεν. Γραμματέας
Δρ. Π.Πετρόπουλος

Ο Πρόεδρος
Καθηγητής Δ.Λουτράδης