Αγαπητοί συνάδελφοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 10o  Θεωρητικό και Πρακτικό Σεμινάριο «Περινεοτομή & Μαιευτικές Κακώσεις Περινέου» το οποίο, διοργανώνεται από την Πανελλήνια Εταιρεία Ουρογυναικολογίας σε συνεργασία με την Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών και το ΙΑΣΩ, απευθύνεται σε Μαιευτήρες Γυναικολόγους, Χειρουργούς και Μαίες-τές και προσφέρει τις απαραίτητες θεωρητικές και χειρουργικές γνώσεις για την αποκατάσταση των περινεοτομών και των μαιευτικών κακώσεων του περινέου.

H περινεοτομή και η αποκατάσταση μαιευτικών κακώσεων του περινέου αποτελούν τις πιο συχνές χειρουργικές επεμβάσεις στη μαιευτική. Η τεκμηριωμένη γνώση των ενδείξεων, των τεχνικών των περινεοτομών και η ορθή αντιμετώπιση των κακώσεων του περινέου αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του πυελικού εδάφους και την αποφυγή επιπλοκών, όπως η ακράτεια ούρων και κοπράνων, ο χρόνιος πόνος και η πρόπτωση πυελικών οργάνων.

Εξειδικευμένοι ομιλητές θα αναπτύξουν διαλέξεις σχετικά με την φροντίδα του περινέου κατά την κύηση, τον τοκετό και τη λοχεία. Το πρακτικό μέρος περιλαμβάνει επίδειξη και πρακτική εξάσκηση σε τεχνικές αποκατάστασης των περινεοτομών και των σοβαρών κακώσεων του σφιγκτήρα σε φρέσκους ιστούς. Η δομή του σεμιναρίου και οι χειρουργικές τεχνικές συρραφής ακολουθούν το διεθνώς αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Mayday University Hospital, St Georges University of London για την αντιμετώπιση των μαιευτικών κακώσεων του περινέου.

Ευελπιστούμε η συμμετοχή ιατρών και μαιών-τών στο σεμινάριο να θέσει τις βάσεις για την πρόληψη και τη σωστή αντιμετώπιση των συχνών αυτών μαιευτικών συμβαμάτων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Σταύρος Αθανασίου
Καθηγητής Μαιευτικής &
Γυναικολογίας-Ουρογυναικολογίας
Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος Πανελλήνιας Εταιρίας Ουρογυναικολογίας

Περινεοτομή & Μαιευτικές Κακώσεις Περινέου (6-7/5/2023)