1o ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Κλινικής Καρδιοτοκογραφίας & Παρακολούθησης του Εμβρύου (1-2/6/2019)

1o ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Κλινικής Καρδιοτοκογραφίας & Παρακολούθησης του Εμβρύου

1 & 2 Ιουνίου 2019, «Αρεταίειον» Νοσοκομείο, Ιατρική Σχολή, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

https://mdcongress.gr/en_upload/htmlarea/Ctg_PROGRAM_A4.pdf

Κατευθυντήριες Οδηγίες και Πραγματικότητα Από τη σύλληψη στη γέννηση (1-3/11/2019)

Κατευθυντήριες Οδηγίες και Πραγματικότητα. Από τη σύλληψη στη γέννηση

Ξενοδοχείο The Met, Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία 01-03/11/2019

Το συνέδριο διοργανώνεται από τη South East European Society of Perinatal Medicine σε συνεργασία με την Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Διευθυντής: Απόστολος Π. Αθανασιάδης

IBUS Course 2019, Athens Greece (6-8/6/2019)

Dear Sir/ Madame,

 

On behalf of the Organizing Committee, we are honored and delighted to announce you that the IBUS Course 2019 – Multimodality Breast Imaging and Image – Guided Interventions will be held in Athens, Greece on June 6th – 8th , 2019 at IASO Hospital. 

The Course is arranged by IBUS and the Scientific Society of Mastology Treatment Support (E.M.E.I.S.). It is also recommended by the European School of Oncology (ESO).

The course is suitable for clinicians with basic and advanced knowledge, and consists of lectures, interactive case studies and practical “hands-on” workshop sessions. Topics have been selected to provide a broad information base in which breast imaging techniques, interpretation criteria and interventional procedures are integrated to reflect recent technological improvements. The “hands-on” workshops form an essential part of the course, and provide the opportunity to participate in teaching sessions with faculty members.

It will be a great honor for us if you contribute to the success of this event by sharing this information with the members of your society and allowing us to advertise our Congress through your website.

Attached you may find the Course Final Scientific Program

For more information you may visit the website  www.prctravel.gr

NEW Registration Deadline April 20th  2019!

Click here for Final Scientific Program

Προκήρυξη 2ου προγράμματος υποτροφιών ΕΜΓΕ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΜΓΕ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2018– 2019

Αθήνα, 02Μαΐου 2019

 

Η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία συμβάλει με πολλαπλές δράσεις στην εκπαίδευση των μελών της και προωθεί την γνώση σε κλινικά ή ερευνητικά αντικείμενα της ειδικότητας της Μαιευτικής-Γυναικολογίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας (ΕΜΓΕ) ανακοινώνει την προκήρυξη δύο(2) υποτροφιών για νέους Έλληνες Μαιευτήρες-Γυναικολόγους. Οι υποτροφίες αφορούν τρίμηνη μετεκπαίδευση σε κλινικό ή ερευνητικό γνωστικό αντικείμενο σε εκπαιδευτικό κέντρο Ευρωπαϊκής χώρας που είναι αποκλειστικής επιλογής του υποτρόφου. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι μέλη της ΕΜΓΕ, κάτοχοι του τίτλου της ειδικότητας της Μαιευτικής-Γυναικολογίας και δεν πρέπει να έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των 5 ετών από την ημερομηνία έκδοσης του τίτλου σε σχέση με την ημερομηνία προκήρυξης της υποτροφίας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να παρουσιάσουν πιστοποιητικό ξένης γλώσσας που να ικανοποιήσει την επιτροπή υποτροφιών.

Το ύψος της υποτροφίας υπολογίζεται στο συνολικό ποσό των 4.500 ευρώ και αφορά εκπαίδευση τριών(3) μηνών. Το ποσό θα δίδεται σε τρεις(3) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, την 1η εκάστου μήνα εκπαίδευσης. Πριν την εκταμίευση της πρώτης δόσης θα πρέπει να έχει προηγηθεί επιστολή από τον υπεύθυνο του Ευρωπαϊκού κέντρου υποδοχής, όπου θα αναφέρεται η αποδοχή του υποτρόφου ως εκπαιδευόμενου στο κέντρο. Επίσης αντίστοιχες βεβαιώσεις παρουσίας και προόδου του υποτρόφου θα πρέπει να υποβάλλονται στην ΕΜΓΕ από τον υπεύθυνο του κέντρου πριν την εκταμίευση της δεύτερης και της τρίτης δόσης. Με την λήξη του προγράμματος εκπαίδευσης ο υπότροφος θα υποβάλλει στην ΕΜΓΕ το σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνεται με γραπτή και προφορική εξέταση. Η εξέταση ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής (MCQs) θα πραγματοποιηθεί  κατά τη διάρκεια της 27ης Ειδικής Συνόδου της ΕΜΓΕ. Η πρώτη γραπτή εξέταση θα λάβει χώρα στην Αράχωβα, στο ξενοδοχείο Domotel Anemolia, το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεως για συμμετοχή στις εξετάσεις υποτροφιών ορίζεται η 31η Μάϊου 2019.

Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις αποτελούν εισηγήσεις της επιτροπής υποτροφιών, που αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. της ΕΜΓΕ. Οι σαράντα-πενήντα  (40-50) ερωτήσεις του γραπτού διαγωνισμού θα έχουν μόνο μια σωστή απάντηση, ενώ θα υπάρχει αρνητική βαθμολογία για τις λάθος απαντήσεις. Πριν την ανακήρυξη των δύο υποτρόφων του εκάστοτε ακαδημαϊκού έτους θα ακολουθεί προφορική συνέντευξη μεταξύ των τριών πρωτευσάντων στο γραπτό διαγωνισμό από την επιτροπή υποτροφιών.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις για τις υποτροφίες, φόρμα αίτησης εγγραφής μέλους ΕΜΓΕ, κ.α. μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 2107774607 (ώρες 09.00-13.00).

Αποστολή αιτήσεων, συνοπτικών βιογραφικών υποψηφίων(μέχρι 2 σελίδες) και συνοδών εγγράφων στη διεύθυνση Αλκαίου 10, ΤΚ 11528, Αθήνα Φαξ: 2107774609 Email: helobgyn@otenet.gr

 

Αίτηση Συμμετοχής

27η Ειδική Σύνοδος Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας (14-16/6/2019)

SAVE THE DATE

27η Ειδική Σύνοδος Ελληνικής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Εταιρείας

14-16 Ιουνίου 2019

DOMOTELIA HOTEL ANEMOLIA – ΑΡΑΧΩΒΑ

Επισκεφτείτε το website της εκδήλωσης

Επιστημονικό πρόγραμμα

ENEA WORKSHOP 2019 (5-7/12/2019)

ENEA WORKSHOP 2019 | 5 – 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 | ΜΕΓΑΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

Εκ μέρους της European Neuroendocrine Association και του Προέδρου του Workshop καθηγητή κυρίου Γρηγόρη Καλτσά, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε την διοργάνωση του 6th ENEA WORKSHOP  «Parasellar Lesions»,  το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5 – 7 Δεκεμβρίου 2019, στη Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.