Περινεοτομή & Μαιευτικές Κακώσεις Περινέου (6-7/5/2023)

Αγαπητοί συνάδελφοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 10o  Θεωρητικό και Πρακτικό Σεμινάριο «Περινεοτομή & Μαιευτικές Κακώσεις Περινέου» το οποίο, διοργανώνεται από την Πανελλήνια Εταιρεία Ουρογυναικολογίας σε συνεργασία με την Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών και το ΙΑΣΩ, απευθύνεται σε Μαιευτήρες Γυναικολόγους, Χειρουργούς και Μαίες-τές και προσφέρει τις απαραίτητες θεωρητικές και χειρουργικές γνώσεις για την αποκατάσταση των περινεοτομών και των μαιευτικών κακώσεων του περινέου.

H περινεοτομή και η αποκατάσταση μαιευτικών κακώσεων του περινέου αποτελούν τις πιο συχνές χειρουργικές επεμβάσεις στη μαιευτική. Η τεκμηριωμένη γνώση των ενδείξεων, των τεχνικών των περινεοτομών και η ορθή αντιμετώπιση των κακώσεων του περινέου αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας του πυελικού εδάφους και την αποφυγή επιπλοκών, όπως η ακράτεια ούρων και κοπράνων, ο χρόνιος πόνος και η πρόπτωση πυελικών οργάνων.

Εξειδικευμένοι ομιλητές θα αναπτύξουν διαλέξεις σχετικά με την φροντίδα του περινέου κατά την κύηση, τον τοκετό και τη λοχεία. Το πρακτικό μέρος περιλαμβάνει επίδειξη και πρακτική εξάσκηση σε τεχνικές αποκατάστασης των περινεοτομών και των σοβαρών κακώσεων του σφιγκτήρα σε φρέσκους ιστούς. Η δομή του σεμιναρίου και οι χειρουργικές τεχνικές συρραφής ακολουθούν το διεθνώς αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Mayday University Hospital, St Georges University of London για την αντιμετώπιση των μαιευτικών κακώσεων του περινέου.

Ευελπιστούμε η συμμετοχή ιατρών και μαιών-τών στο σεμινάριο να θέσει τις βάσεις για την πρόληψη και τη σωστή αντιμετώπιση των συχνών αυτών μαιευτικών συμβαμάτων.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Σταύρος Αθανασίου
Καθηγητής Μαιευτικής &
Γυναικολογίας-Ουρογυναικολογίας
Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος Πανελλήνιας Εταιρίας Ουρογυναικολογίας

15ο Πανευρωπαικο Συνέδριο στη Ρομποτική Γυναικολογική Χειρουργική (8-10/6/2023)

Αξιότιμοι συνάδελφοι,
θα θέλαμε να σας προσκαλεσουμε στο 15ο Πανευρωπαικο Συνέδριο στη Ρομποτική Γυναικολογική Χειρουργική , το οποίο θα διεξαχθεί στις 8-10 Ιουνίου 2023, στο Ευγενείδιο Ιδρυμα (Πλανητάριο) στην Αθήνα.
Δίνεται η δυνατότητα σε όποιον το επιθυμεί για εκπαίδευση και συμμετοχή σε επίσημες εξετάσεις πιστοποίησης στη Ρομποτική Χειρουργική, απο τη SERGS, και αφορά σε γυναικολόγους,ουρολόγους και γενικούς χειρουργούς.(http://www.sergs.org).

7th International Forum in Paediatric & Adult Congenital Cardiology & Cardiac Surgery (10-11/6/2023)

Dear Colleagues,

On behalf of the Organizing and Scientific Committee, it is our great pleasure to invite you to the “7th International Forum in Paediatric & Adult Congenital Cardiology & Cardiac Surgery”, which will be held on 10-11 June 2023, in Athens, at the “N. Louros” Hall, at “MITERA” Hospital.

The developments in Cardiology and Cardiac Surgery for Congenital Heart Disease are ongoing and rapidly developing with a plethora of scientific and technical challenges.

To this end, we have created an extensive program with main topics of interest related to Fetal & Neonatal Cardiology, Cardiac Anaesthesia and Intensive Care as well as Congenital Cardiac Surgery and Cardiology Interventions.

New developments in Congenital Heart Disease will be analyzed by a panel of experts from Greece and abroad, who will cover major scientific developments in pediatric and congenital cardiology and cardiac surgery and will ensure the highest level of a scientific event.

With the certainty that your active participation will be the main guarantee for the success of this year’s Forum, we invite you to a very interesting and constructive exchange of innovative medical developments, scientific knowledge and experiences.

With Best Regards,

The Co-Presidents of the Forum

Fotios A. Mitropoulos MD, PhD / Aphrodite Tzifa MD, PhD, FRCPCH / George E. Sarris MD, PhD,FACC, FACS, FAHA, FCTS, FETCS

Πρόγραμμα σε PDF

Η Ανδρολογία στην Τέχνη της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής: The ART of A.R.T (7-8/7/2023)

H Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών και η Ελληνική Ανδρολογική Εταιρεία,συνδιοργανώνουν το συνέδριο «Η Ανδρολογία στην Τέχνη της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής: The ART of A.R.T.» στις 07 και 08 Ιουλίου 2023 στη Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την  Ανδρολογία στην Τέχνη της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, καθώς και τις νεότερες εξελίξεις της Εξωσωματικής Γονιμοποίησης και της Βιοτεχνολογίας. Οι έγκριτοι προσκαλεσμένοι από την επιστημονική κοινότητα της Ελλάδας και του εξωτερικού θεωρούμε ότι θα προάγουν την γνώση και την έρευνα στο τομέα της Αναπαραγωγικής Ιατρικής, ενώ παράλληλα θα αναλυθούν θέματα σχετικά με τη σύγχρονη νομολογία και τη βιοηθική ψυχολογία στην ΙΥΑ.

Link: https://voyagertravel.gr/microsites/nat2023/