2ο Σεμινάριο Μαιευτικής Αιμορραγίας 18 Νοεμβρίου 2023 Κλινική ΙΑΣΩ

2ο Σεμινάριο Μαιευτικής Αιμορραγίας 18 Νοεμβρίου 2023 Κλινική ΙΑΣΩ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Μήτρας-Πλακούντα µε ιδιαίτερη χαρά και τιµή σας  προσκαλεί στο 2ο Σεµινάριο: «Μαιευτική Αιµορραγία: ∆ιαχείριση και Αντιµετώπιση Βήµα-Βήµα», που θα πραγµατοποιηθεί στις 18 Νοεµβρίου 2023, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του «ΙΑΣΩ».

Το Σεµινάριο απευθύνεται σε όλους τους Μαιευτήρες Γυναικολόγους, Ειδικούς αλλά και Ειδικευόµενους, καθώς και σε όλους τους Επαγγελµατίες Υγείας που εµπλέκονται στην διαδικασία του τοκετού. Στόχος του είναι να τους εφοδιάσει µε τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία στην αναγνώριση και αντιµετώπιση της Μαιευτικής Αιµορραγίας και του ∆ιεισδυτικού Πλακούντα. 

Το Θεωρητικό µέρος του Σεµιναρίου µας περιλαµβάνει οµιλίες και διαδραστική παρακολούθηση χειρουργείων ∆ιεισδυτικού Πλακούντα. Στο Πρακτικό µέρος (Hands On), οι συµµετέχοντες θα  εκπαιδευτούν σε τεχνικές αναγνώρισης αλλά και ελέγχου της Αιµορραγίας µε την εκπαίδευση στις Αιµοστατικές Ραφές B-lunch και στην εφαρµογή του Bacri Balloon.

Οι οµιλίες των έµπειρων στο θέµα της Μαιευτικής Αιµορραγίας οµιλητών προσεγγίζουν το θέµα από την πλευρά της Απεικόνισης και της έγκαιρης διάγνωσης των περιστατικών ∆ιεισδυτικού Πλακούντα, από την Κλινική καθηµερινή πρακτική µέσω της αναγνώρισης των πιθανών περιστατικών, φτάνοντας στην φάση της αντιµετώπισής τους στο Χειρουργείο ή στην Αίθουσα Τοκετών.

Επιπλέον στα πλαίσια του Hand On δίνεται η ευκαιρία στους συµµετέχοντες να  παρακολουθήσουν σε µικρές οµάδες µαγνητοσκοπηµένες επεµβάσεις ∆ιεισδυτικού Πλακούντα ταυτόχρονα µε σχόλιο και συζήτηση.

Σας περιµένουµε σε µια άκρως εκπαιδευτική και διαδραστική ηµέρα για να µοιραστούµε την Γνώση και την Εµπειρία µας.

 

Με εκτίµηση

Σταύρος Φωτόπουλος
Συντονιστής Χειρουργείου και Αίθουσας Τοκετών του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ
∆ιευθυντής του Τµήµατος Αντιµετώπισης ∆ιεισδυτικού Πλακούντα του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ.