Πρόσκληση συμμετοχής στο περιοδικό HJOG

blg_5

Πρόσκληση συμμετοχής στο περιοδικό HJOG

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2014

Αξιότιμα μέλη της ΕΜΓΕ,
Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Το ανανεωμένο περιοδικό της Ελληνικής Μαιευτικής Γυναικολογικής Εταιρείας (EΜΓΕ) με νέο τίτλο HJOG – Hellenic Journal of Obstetrics and Gynecology και έκδοση πλέον στην Αγγλική γλώσσα, ακολουθεί πιστά τους σκοπούς της, όπως την ανταλλαγή απόψεων και κλινικών εμπειριών μεταξύ των μελών, καθώς και την στήριξη της έρευνας και της εκπαίδευσης. Περισσότερα για την 26 ετών ιστορία του περιοδικού μας HJOG μπορείτε να δείτε στο Εditorial του παρόντος τεύχους.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αυτής προσπάθειας της ΕΜΓΕ σας παροτρύνουμε να συμβάλλετε ενεργά με υποβολή επιστημονικών εργασιών στην Αγγλική γλώσσα, στην πλήρως ανανεωμένη έκδοση του περιοδικού HJOG, που περιλαμβάνει και την περίληψη εκάστης εργασίας στα Ελληνικά. Στην περίπτωση υποβολής άρθρου μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες προς τους συγγραφείς, οι οποίες διαμορφώθηκαν από την Συντακτική Επιτροπή και θα τις βρείτε στις τελευταίες σελίδες του περιοδικού.

Οι τύποι των άρθρων που μπορείτε να υποβάλλετε είναι Reviews (ανώτατο όριο 4.000 λέξεις, 50 βιβλιογραφίες, 6 πίνακες ή εικόνες, περίληψη 300 λέξεις), Original Articles (ανώτατο όριο 3.000 λέξεις, 30 βιβλιογραφίες, 6 πίνακες ή εικόνες, περίληψη 200 λέξεις), Case Reports (ανώτατο όριο 1.500 λέξεις, 10 βιβλιογραφίες και 6 πίνακες ή εικόνες, περίληψη 100 λέξεις) και Letter to the editor (ανώτατο όριο 600 λέξεις, 5 βιβλιογραφίες, 1 πίνακας ή εικόνα). Τα άρθρα αποστέλλονται σε Κριτές (Reviewers) και εν συνεχεία ο Εκδότης αποφασίζει σχετικά με την αποδοχή τους προς δημοσίευση. Μπορείτε να υποβάλλετε τα άρθρα σας στο e-mail submission@hjog.org και να δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στην νέα αποκλειστική ιστοσελίδα του περιοδικού μας www.hjog.org

Η διεθνής Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού προσβλέπει σε μια εποικοδομητική συνεργασία μαζί σας μέσω των ερευνητικών εργασιών και της αλληλογραφίας (correspondence) που θα υποβάλλετε. H συνεργασία μας θα είναι προς όφελος της ενημέρωσης των Μαιευτήρων – Γυναικολόγων, της προβολής των συγγραφέων και της Ελληνικής και διεθνούς ερευνητικής και συγγραφικής παραγωγής, στην χώρα μας και διεθνώς. Περισσότερες πληροφορίες και για άλλες πρόσφατες δραστηριότητες της ΕΜΓΕ μπορείτε να βρείτε στην επίσης πλήρως αναβαθμισμένη κεντρική ιστοσελίδα της Εταιρείας www.hsog.gr ή να επικοινωνήστε απευθείας μαζί μας στο info@hjog.org.

Παραμένουμε πάντα πρόθυμοι να μελετήσουμε τις προτάσεις σας για την περαιτέρω ανάπτυξη του περιοδικού μας και κατ’ επέκταση της ειδικότητας μας.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής Σύνταξης
Α. Λουφόπουλος
Καθηγητής Μ/Γ

Ο Αναπλ. Διευθυντής
Σύνταξης
Γ. Φαρμακίδης
Συντ. Διευθυντής ΕΣΥ Μ/Γ

Ο Αναπλ. Διευθυντής
Σύνταξης
Ν. Βραχνής
Επίκουρος Καθηγητής Μ/Γ